Kort Resume

Lone Mørch er født i Danmark, men har rejst verden over og boet og arbjedet i London, Nepal og de seneste 16 år i San Francisco. Hun er uddannet Cand. Scient. Adm. ved Aalborg Universitet og har været projekt ansat ved CARE Nepal, team manager ved Kaospiloterne og partner og media producer i Ideagarden i San Francisco.

I 2004 åbnede hun Lolo’s Boudoir i San Francisco, et kreativt frirum for kvinders fotografiske selv-opdagelse, og siden har hun fotograferet snart 1000 kvinder i alle aldre og stadier af livet i både USA og Europa.

InStyle, People’s Magazine, Cosmopolitan, San Francisco Chronicle, The Huffington Post, Professional Photographer, The Examiner, 7x7 and danske blade og aviser som Femina, Nova, Politiken, Kiwi, Q, Primetime Women, B.T. etc. har skrevet vidt og bredt om hendes virke og fotografiske arbejde med kvinder.

Lone’s egne essays er udgivet af bl.a. Huffington Post, San Francisco Chronicle, Magical Blend, Bella Mia, og antologier som Nothing But the Truth So Help Me God, To Nepal With Love, Mothers-in-Laws Do Everything Wrong. I Danmark har hun bl.a. skrevet for Nova, Samvirke, Nyt Aspekt og Kirsten Seidenfaden’s bog Det Levende Parforhold.

I 2012 udgav hun sin prisbelønnede selvbiografi Seeing Red: A Woman’s Quest for Truth, Power and the Sacred (She Writes Press). Den fortæller råt og ærligt om hendes personlige rejse til indre frihed og tager dig med på pilgrimsrejse til et helligt bjerg i Tibet, gennem ægteskab i San Francisco og ind i favnen på Kali i Kathmandu.

Unveiled (Utilsløret) omhandler Lone’s fotografiske møde med hundredvis af kvinder og den transformation, de oplever via kameraet’s katalyserende kraft, både som seer og den sete. I billeder og “behind-the-scenes” anekdoter giver bogen intimt indblik i kvindernes forhold til deres krop, sexualitet og kvindelighed og den terapeutiske fotografiske proces, hvorved de har fundet frihed, sanselighed, selvværd og værdighed.