Hej, jeg er Lone, velkommen. 

Jeg er forfatter, kunstfotograf, speaker og en kreativ sjæl. Jeg fremtryller, indfanger og fortæller om livet, mennesket og især kvinders oplevelser og erfaringer i ord, billeder og film.  

Den Røde Caravan mobil ovenfor er en perfekt metafor for den måde jeg er i livet på: med en sans for rejsen, opdagelsen og fortællingen der udfolder sig undervejs, altid med et element af frigørelse. 

Rød er: kærlighed, lidenskab, passion, ild, livskraft, vrede, blodet, ofret og det guddommelige møde mellem det feminine og maskuline. Rød er en aktiveret sjæl, en passioneret engagement med livet, en udfoldelse af dine mange facetter.

Rød er ærligt. Rød får os til at rødme. Rød er frigørelse. 

Mit liv og virke er ikke mainstream, dogmatisk eller ligeudad landvejen. Jeg følger min sjæl, lyst, mavefornemmelse og kreative impulser, også når det ikke lige giver mening. Jeg er den type der taler til fremmede, går mod det som skræmmer mig, gør mig nysgerrig eller røre ved noget i mig. Jeg er altid til rådighed for det magiske og mystiske: der er så meget mere i livet end det vores øjne kan se og hjerner forstå, og livet skal oplevelse og nydes, i alle dets nuancer.  

Jeg har udforsket indre og ydre landskaber og undervejs fået skabt en kulørt palette af oplevelser og erfaringer med mennesker, kulturer og (tvær)faglige projekter. Jeg har bl.a. lært kunsten at se, evnen til at skifte sprog, optik og perspektiv og er blevet ganske god til at begå mig i 'det uvisse' med åbenhed og pure beginners' mind. 

Min rejse har givet mig en dyb personlig frihed og forståelse for kulturens indflydelse på (kvindelig) identitet, samt nuanceret erfaring med transformation – hvordan vi forandrer os (eller ikke) på personligt, organisatorisk og kulturelt plan.

Jeg har tendens til at bygge bro mellem det indre og ydre, personlige og universelle, selvet og samfundet, det ideal og reelle, og er optaget af hvordan man omsætter ens fine koncepter og værdier til konkret handling i sit liv. For mig er der ikke rigtig nogen adskillelse, men en dynamisk dans mellem alle delene her. Livets intelligens bliver ved med at overrumple mig og holde mig til ilden.  

Dette er vist kernen af det vil du finde i mine bøger, fotos, foredrag og kreative projekter. Det er også disse kvaliteter, temaer og talenter jeg bringer til de kreative projekter og rejser vi tager på sammen – jeg holder af at inspirere dig til at skabe vitale fortællinger og billeder du kan træde ind i, og måske, blive forvandlet af.  

"Når din sjæl ønsker en oplevelse, kaster hun et billede ud foran, som du kan træde ind i. "  Meister Eckhart

Den Officielle Bio... 

Lone Mørch er prisbelønnet forfatter, fotograf, speaker og kreativ mentor. Hun er født i Danmark, og har rejst verden over og boet og arbjedet i London, Nepal og USA og har 25 års erfaring som iderig og visionær projektmager med sig inden for formidling, organisations- og programudvikling, coaching, uddannelse, storytelling, video, fotografi, bogudgivelse mv. 

Hun er uddannet Cand. Scient. Adm. ved Aalborg Universitet og har været projekt ansat ved CARE Nepal, team manager ved Kaospiloterne og partner og producer i Ideagarden i San Francisco.

I 2004 åbnede hun Lolo’s Boudoir i San Francisco, et kreativt frirum for kvinders historier og fotografiske selv-opdagelse, og siden har hun fotograferet snart 1000 kvinder i alle aldre og stadier af livet i både USA og Europa. Hendes kommende bog Unveiled (Utilsløret) giver intimt indblik det fotografiske og tranformerende møde med kvinder i billeder og anekdoter fra studiet.

InStyle, People’s Magazine, Cosmopolitan, San Francisco Chronicle, The Huffington Post, Professional Photographer, The Examiner, 7x7 and danske blade og aviser som Femina, Nova, Politiken, Kiwi, Q, Primetime Women, B.T. etc. har skrevet vidt og bredt om hendes virke og fotografiske arbejde med kvinder. Hun her udstillet ved udvalgt venues i San Francisco og Switzerland og er personlig fotograf for folk som Robin and Susan Williams, Mort Sahl, Mike Dirnt, Shana Morrison, Suzanne Smith, mv. 

Lone’s egne essays er udgivet af bl.a. Huffington Post, San Francisco Chronicle, Magical Blend, Bella Mia, og antologier som Nothing But the Truth So Help Me God, To Nepal With Love, Mothers-in-Laws Do Everything Wrong. I Danmark har hun bl.a. skrevet for Nova, Samvirke, Nyt Aspekt og Kirsten Seidenfaden’s bog Det Levende Parforhold.

I 2012 udgav hun sin prisbelønnede selvbiografi Seeing Red: A Woman’s Quest for Truth, Power and the Sacred (She Writes Press). Den fortæller råt og ærligt om hendes personlige rejse til indre frihed og tager dig med på pilgrimsrejse til et helligt bjerg i Tibet, gennem ægteskab i San Francisco og ind i favnen på Kali i Kathmandu.

Lone deler hendes tid mellem USA og Europa. Hun tilbyder fotografi, foredrag, kurser, personlig mentoring og projekt rådgivning. 

 

Mere Personligt: Om Min Rejse Hertil... 

Rejselyst, Revolution og Frihed

Jeg blev født med en frihedskæmpende feminist i maven, og fra barnsben var jeg opmærksom på social uretfærdighed, brok mellem kønnene og den kvælende Jante Lov. Jeg elskede at tegne, læse, skrive og danse og var lidt en enespænder, indtil jeg opdagede verden, og drengene. Om det var min morfar's mystiske franske verber eller behovet for at undslippe den danske small-town mentalitet, så voksende min udlængsel stødt med årene. 

Knap 16 tog jeg job i London, hitch-hikede snart rundt i Skotland og kastede mig i armene på den franske sensualitet. Først i 20'erne tog jeg et års orlov fra universitet og rejste alene rundt i Asien. Jeg kom til Nepal foråret 1990 midt under folkets revolution og faldt straks for nepalesernes frihedskamp, venlighed og den storslåede natur. For mig, stod 90'erne i Nepals tegn. Jeg fik organiseret et praktikophold og med min Masters i Politik og Forandring fik jeg job som udviklings-medarbejder hos CARE i Nepal. Alt i mens jeg gav den som udviklingsekspert, vandrede jeg i bjergene og lod kulturen, naturen og guddommeligheden der, sive ind i mine blodbaner. 

Soul Food, Hellige Bjerge, Shiva & Shakti og Elvis

I 1997 besteg jeg 6200 meter bjerg i Nepal, og hele vejen tilbage, tænkte jeg: hvorfor skal du altid gøre farlige ting? Hvad er det du prøver at bevise? Min maskuline facon var kommet til kort, og således begyndte min rejse ind i det feminine.

I 1999 ledte jeg en pilgrimsrejse til det hellige Mt. Kailas i Tibet. Det bjerg må man ikke bestige, kun gå rundt om, og måske opnår men karma forløsning hvis man når omkring. Den perfekte feminine tilgang til bjerge, tænkte jeg, glad for at jeg kunne vandre i Himalaya uden at skulle overvinde eller bevise noget. Troede jeg.

Min fascination af Kailas' mytologi, geografiske symbolik, og den tantriske vision af Shiva og Shakti (Parvati, Kali, mv) på bjergets top greb mig om hjertet –jeg følte kimen til et mere harmonisk og nærende forhold mellem det feminine og maskuline. Fin timing måske. Jeg tog tilbage til USA og blev viet af Elvis i Las Vegas til min amerikanske vildmand, og så var grobunden for mit projekt vel lagt. 

I 2012 udgav jeg min prisbelønnede selvbiografi Seeing Red: A Woman’s Quest for Truth, Power and the Sacred (She Writes Press). Den fortæller råt og ærligt om min personlige rejse til indre frihed og autoritet. Den tager dig med på pilgrimsrejsen til Tibet, gennem ægteskabet i San Francisco og ind i favnen på Kali i Kathmandu.

Amerika, Den Store Forfører

I 1998 fik jeg job hos Kaospiloterne som teammanager og coach på deres outpost i San Francisco. Der fandt jeg både kærlighed og mental frihed, og de sidste 16 år har jeg levet min version af den Californiske drøm: udforsket den storslåede natur, dansen, spiritualitet, bevidstheden, det feminine paradigme og min kreativitet indenfor fortællingens kunst og kraft, i både den skrevne, visuelle og filmiske form.

I 2004 åbnede jeg Lolo’s Boudoir i San Francisco, et studie for kvinders selv-opdagelse. Jeg rørte ved et dybt behov – tilsyneladende var jeg ikke den eneste der søgt et frirum for at komme i kontakt med min egen krop, kvindelighed og seksualitet, på egne betingelser. Siden har snart 1000 kvinder i alle aldre og stadier af livet, i både USA og Europa, kommet for at blive fotograferet - og set og realiseret foran mit kamera. 

Unveiled (Utilsløret) er min nye bog om vores fotografiske møde og forholdet mellem den sete og den der ser. I billeder og anekdoter fra studiet giver bogen et intimt indblik i kvinders forhold til krop, seksualitet og kvindelighed, og hvordan den fotografiske proces har hjulpet os til at finde mere frihed, sanselighed og værdighed.

Røde sko, Kvinde, Kraft og Kreativitet

I mit univers er der ingen adskillelse mellem den indre og ydre rejse. Mit skriveri og fotoarbejdet med kvinder er gået hånd i hånd med mig personlige og spirituelle udvikling. Mens jeg i USA har fået øjne, stemme og et helt nyt kreativt sprog og toolbox, har USA også lært mig om kærlighed og tab, og hvad personlig kraft er.

En ufrivillig abort, skilsmisse og opløsningen af en drøm hev tæppet væk under mig og siden 2008 har jeg været på en dyb spiritual rejse... 

Samtidig ledte jeg efter svar på efterhånden mange ret esoteriske oplevelser, der rejste flere spørgsmål end svar fandtes. Jeg studerede sacred circles leadership med Jalaja Bonheim og blev initieret i den dybdegående (og psykedeliske) de 13 månefaser / gudinde arketyper af Ariel Spilsbury. Over tid vågnede jeg op til kroppens intelligens og guddommelighed og den stærke forbindelse der eksisterer mellem den seksuelle, guddommelige og kreative kraft.

Jeg var helt klart på den kvindelige udgave af den helterejse, jeg ofte brugte som narrativ struktur i min fortællinger, og fandt at den var noget anderledes end den måde den mandlige helterejse er beskrevet på. I 2012 gik jeg i hi for at destillere alt jeg havde lært til et empowerment program for kvinder. Idag holder jeg foredrag om den moderne og især kvindelige helterejse og bruger materialet i mine kursus og mentorforløb.

Den Lange Rejse Hjem...

Jeg dansede og fotograferede, og nød singlelivet og svømmeturen i den spirituelle suppe i San Francisco området. Men for nogle år siden begyndte jeg at stille spørgsmål ved det hele. Der var en mislyd indeni, somom mit indre og ydre ikke længere passede sammen. Jeg begyndte at pille det hele fra hinanden. Mine spirituelle koncepter og klicher. Min Lolo's Facade. Min elskede 2CV. Min velbeskyttede 'bliss-bubble' langt væk fra verdens mangfoldige realiteter. 

Sidste år gav jeg så slip på alt jeg ejede og begav mig tilbage til Danmark for at genopdage rødderne. Det har holdt hårdt, for både Danmark og jeg har forandret os de sidste 20 år. Jeg har svært ved at finde mig selv i det mere nøgternt danske kultur. F.eks. er den danske oversættelse af 'otherworldly' verdenfjernt. For mig er 'otherworldly' det mystiske, magiske, fantasien, der hvor sjælen, kunsten, kærligheden, poesien, drømmene og fortællingerne eksisterer. Det er der jeg lever. 

Men... med fødderne i den danske muldjord har jeg også kunnet bygge bro mellem mine verdener, mellem det guddommelige og den menneskelige, det magiske og det konkrete, og jeg er efterhånden kommet frem til, at der ikke er noget andetsteds at søge hen end lige her og nu. 

Det er i dette liv vi får lov til at udforske sjælens og kroppens geografi, mærke livet erotik og konfrontere vores angst for det ukendte. Det er her vi har mulighed for at manifestere vores drømme og idealer og skabe en mere levende, retfærdig og magisk verden.

Og det er nok, mere end nok. 

"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes." - Marcel Proust